VT Accounting - шаблон joomla Новости

aopd logo

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

din Republica Moldova ( AOPD)

AOPD pe parcursul lunii iunie și-a propus sa evalueze ofertele de odihnă a agențiilor de turism din perspectiva asigurării condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, au fost solicitate oferte de la 8 agenții turistice, care urmau să conțină prețul pentru un sejur de 7 nopți/8 zile, cu zbor din or. Chișinău și destinația spre litoralul din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Agențiile vizate au fost următoarele: Voiaj International, Panda Tur, Christian Tur, Holiday Service, Tez Tour, Fabrica Tur, Exotic Tur, Solei Turism.

Voiaj International este unica agenție de turism care nu a ignorat scrisoarea noastră și a identificat 2 oferte de odihnă în Turcia:
– Saphir Hotel 4* http://www.saphirhotels.com.tr/hotelsaphir/foto.aspx
– Sherwood Greenwood Resort Hotel 4* http://www.sherwoodhotels.com.tr/…/sherwood-greenwood-resort .
Aducem cuvinte de apreciere în adresa acestei agenții pentru că a ținut cont de necesitățile persoanelor cu dizabilități de a-și petrece vacanța într-un loc accesibil. Constatăm cu regret că din partea celorlalte agenții nu a parvenit niciun răspuns, iar în lipsa unui răspuns, acest lucru ne face să credem că persoanele cu dizabilități nu sunt privite ca potențiali clienți.

Prin această activitate ne-am propus să identificăm dacă în lista de facilități pe care le dispune un hotel sunt incluse și facilitățile pentru persoanele cu dizabilități, însă cu părere de rău acestea nu se regăsesc în ofertele de vacanță pe care le propun agențiile. Concomitent, s-a dorit de a atrage atenția agențiilor asupra persoanelor cu dizabilități în calitate de persoane cu drepturi depline și egale.

Recomandarea noastră către aceste agenții este ca pe viitor în catalogul privind ofertele de cazare ale hotelurilor să fie aplicate simbolurile privind facilitățile oferite persoanelor cu dizabilități.
- Prin urmare, secretariatul AOPD a identificat din oficiu, prin intermediul căutărilor în Google, și alte oferte de odihnă care asigură condițiile de accesibilitate:
- Turcia https://www.accessibleturkey.org/galeri
- Bulgaria http://www.letsbookhotel.com/…/…/fac/rooms-for-disabled.aspx
- Grecia nu este considerată o destinație foarte prietenoasă pentru utilizatorii de scaun rulant, însă am identificat:
- Sirens Resort http://www.hotelsofgreece.com/…/sirens-wheelchai…/index.html
- Eria Resort http://www.hotelsofgreece.com/crete/eria-resort/index.html

De asemenea, dacă alegeți Grecia, următorul link la fel vă poate fi util http://www.greecetravel.com/handicapped/

Dacă nu ați avut parte de vacanță pînă acum, temperaturile din aceste destinații vă permit să o faceți pînă la mijlocul lunii octombrie.
Totodată, AOPD recomandă de a contacta direct hotelul și de a verifica veridicitatea datelor oferite de agențiile turistice cu privire la asigurarea condițiilor de accesibilitate, inclusiv pe plajă, precum și dotarea cu scaune flotabile.

Echipa AOPD vă urează vacanță liniștită și lipsită de obstacole!