VT Accounting - шаблон joomla Новости

aopd logo

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

din Republica Moldova ( AOPD)

AdunareaGenerala 23aprilie

 

Adunarea generală a membrilor Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

23.04.2019

 

Pe data de 23 aprilie 2019 a avut loc Adunarea generală a membrilor Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului de Instruiri Keystone Moldova.

Adunarea generală a membrilor a fost organizată cu scopul de a prezenta și aproba organizațiile noi, candidate pentru a deveni membri AOPD, de a alege secretarul Adunării Generale, prezenta realizările, rezultatele și noile perspective, de a alege organele de conducere și control ale AOPD și de a discuta despre asigurarea condițiilor de accesibilitate- normative aprobate în Republica Moldova.

Evenimentul a fost deschis de către Galina Climov, directorul executiv al AOPD, care a salutat membrii prezenți în cadrul Adunării Generale. Ulterior ședința a fost continuată de către Președintele Alianței-doamna Ludmila Malcoci, care a vorbit despre importanța și necesitatea realegerii secretariatului, și dinamica AOPD în perioada în care dumneai a deținut mandatul de președinte. Doamna Malcoci a prezentat o parte din realizările Alianței din această perioadă, inclusiv faptul că în perioada 2015-2019 numărul organizațiilor-membre (ONG-uri active în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități) s-a dublat, iar astăzi Alianța este constituită din 41 organizații-membre.

Proiectele AOPD s-au axat pe cinci domenii de activitate: educație incluzivă, incluziune în câmpul muncii, dezinstituționalizare și dezvoltarea serviciilor socio-medicale, accesibilitatea, promovarea dreptului omului și non-discriminarea, monitorizarea politicilor și advocacy. Doamna Malcoci și-a încheiat discursul mulțumind doamnei Galina Climov și echipei AOPD pentru implicare și colaborare fructuoasă.

Membrii prezenți la Adunarea Generală au votat unanim pentru acceptarea a 3 organizații noi în calitate de membri AOPD: două organizații din Transnistria „Alîie Parusa” și „Mir ravnîh Vozmojnostei” și organizația „Institutul pentru Drepturile Omului”din Chișinău.

De asemenea au fost selectați membrii Comisiei de Cenzori, constituită din trei organizații active: AO „MOTIVAȚIE”, A.O. „Keystone Moldova” și A.O. „Speranța” și cinci membri ai Comisiei de Administrare: A.O. „Speranța”, A.O. „Keystone Moldova”,A.O. „Femeia și Copilul –Protecție și Sprijin”, A.O. „Sos Autism” și A.O. „Centrul pentru persoanele cu Dizabilități”.

La finalul Adunării Generale membrii Alianței au ales din componența acestor 5 Organizații- Președintele Comisiei și al Alianței-doamna Lucia Gavriliță, director executiv A.O. Speranța.

Mulțumim doamnei Ludmila Malcoci care a deținut președinția AOPD pe perioada ultimilor patru ani, pentru susținere și rezultate remarcabile obținute.

Felicitări și succese mari organizației Centrul "Speranța", în persoana doamnei Lucia Gavriliță care a preluat președinția AOPD.

 

Astăzi, 10 iulie, AOPD în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri, A.O. Dorința și A.O. Eco Răzeni au organizat o Masă Rotundă privind rolul părinților în angajrea în cîmpul muncii a tinerilor cu dizabilități în or. Călărași.

Citește mai departe...  

Crezi că traiul independent este un pas important din viața ta? Echipa Centrului ”Speranța” te așteaptă să participi la programul STIC, care te va ajuta să dezvolți abilități de trai independent pentru a te integra mai ușor în comunitate. Acolo, vei învăța să-ți dezvolți abilitățile de viață independentă în doar o lună.

Citește mai departe...  

AOPD pe parcursul lunii iunie și-a propus sa evalueze ofertele de odihnă a agențiilor de turism din perspectiva asigurării condițiilor de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, au fost solicitate oferte de la 8 agenții turistice, care urmau să conțină prețul pentru un sejur de 7 nopți/8 zile, cu zbor din or. Chișinău și destinația spre litoralul din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Agențiile vizate au fost următoarele: Voiaj International, Panda Tur, Christian Tur, Holiday Service, Tez Tour, Fabrica Tur, Exotic Tur, Solei Turism.

Citește mai departe...  

 

Astăzi, 23 august, a avut loc prima consultare a proiectului de Politică Publică privind asigurarea abordării integrate a principiului accesibilității în spațiul și domeniul public. Expertul Pavel Burghelea a prezentat proiectul membrilor AOPD, cu participarea și reprezentanților Oficiului ONU pentru Drepturile Omului și Fundației Est-Europene.

Citește mai departe...