VT Accounting - шаблон joomla Новости

aopd logo

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

din Republica Moldova ( AOPD)

Tinerii cu dizabilități au dreptul la încadrare în câmpul muncii, indiferent de tipul și gradul de dizabilitate. Acesta este un drept garantat de legislația țării noastre și nu poate fi contestat. Angajarea în câmpul muncii a tinerilor cu nevoi speciale le oferă posibilitatea să fie parte integră a societății, să creeze relații și să se simtă utili. Mai mult, pe lângă salariu, persoanele cu dizabilități angajate beneficiază în continuare de indemnizația lunară.

Citește mai departe...  

 

Consiliul Europei a publicat comentariul oferit de Nils Muižnieks​, Comisarul pentru drepturile omului,​ cu privire la drepturile omului: „Respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități psihosociale și intelectuale: o obligație care încă nu este pe deplin înțeleasă”.

Citește mai departe...  

„Miss Wheelchair World 2017” este primul concurs mondial în istorie, dedicat femeilor în scaun rulant. Acest eveniment nu este un concurs de frumusețe obișnuit, este un manifest internațional al drepturilor femeilor, este despre independența acestora, încrederea în sine, abilitatea de a se realiza, indiferent de apartenență, religie, statut social, modul de a fi sau de a te deplasa. Ludmila Iachim va reprezenta Republica Moldova la această competiție, desfășurată anul acesta în Varșovia, Polonia.

Citește mai departe...  

Жительница Молдовы Людмила Яким вышлав финал международного конкурса «Мисс Мира на инвалидной коляске» — «Miss Wheelchair World 2017». Мероприятие организовано для интеграции людей с ограниченными возможностями во всем мире в общество.

Участница, представляющая Молдову, руководит проектами в ассоциации «Мотивация», помогающей интеграции людей с ограниченными возможностями.

Citește mai departe...  

Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova a lansat astăzi a 13-a ediție a concursului pentru cele mai bune acțiuni de promovare și protecție a drepturilor omului în Republica Moldova. Desfășurată începând cu 2004, competiția are drept scop evidențierea și premierea celor mai valoroase, creative, inovative, eficiente și participative inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului.

Citește mai departe...