VT Accounting - шаблон joomla Новости

aopd logo

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități

din Republica Moldova ( AOPD)

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități ( AOPD) a  realizat un studiu  privind   progresul implementării reformei de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități intelectuale și tulburări mintale din instituțiile rezidențiale. Rezultatele acestui studiu denotă  faptul că  deși în acest domeniu  în ultimii cinci ani au fost efectuați pași decisivi, cum ar fi elaborarea cadrului legal  necesar incluziunii,  pilotarea serviciilor sociale  comunitare pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și tulburări mintale,  crearea unor mecanisme   de prevenire a  instituționalizării persoanelor cu dizabilități,  procesul de dezinstituționalizare este  destul de lent, iar circa 2000 de persoane, bărbați și femei, continuă să se afle în  cele 6 instituții rezidențiale ale statului.  

Citește mai departe...  

Joi, 30 martie 2017, la ora 10.00 a fost lansată, printr-o conferință de presă, campania națională de promovare a angajării tinerilor cu nevoi speciale „Eu vreau și pot”. Campania are scopul de a informa angajatorii și implicit, familiile tinerilor cu nevoi speciale și societatea despre capacitățile și posibilitățile tinerilor de a avea un loc de muncă în Republica Moldova. 

Citește mai departe...  

Chișinău/8 iulie 2016

Alianța Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități din Republica Moldova a lansat astăzi proiectul ”Parteneriate pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități” prin care organizațiile societății civile din domeniu își propun să promoveze drepturile persoanelor cu dizabilități, să-și exercite rolul de monitorizare, pledoarie și consiliere în procesul elaborării și implementării politicilor publice.

Citește mai departe...